12 Ekim 2009 Pazartesi

hızlı!


15 dakika içinde yazmam gerek. gerek değilde öyle olucak.

14 dakika oldu bile.

sabahlayan insanlara rapor verilse diye düşünüyorum şuanda. sokağa çıkmaları tehlikeli görülsün filan.

lakin öğrenci belgesi diye yanına aldığı belgenin boş bir kağıt parçası olduğunu sonradan anlayan bu insanlar, bir amcanın sırasını aldı diye o amcanın içinden geçen küfürlere kafasını takabilir pek gayet.



yada otobüste suratında iz çıkaracağını bile bile camla kendi kafasının arasına koyduğu ceketine uyuklama esnasında salya akıtabilir, rezil olduğu kaygısından değilde, inmesi gereken durağa vardığını sandığından düğmeye basabilir, şöför durup kapıyı açtığında suratında acı bir ifadeyle, şöförün azarlamasını bastıramayacak kadar cılız bi sesle "yanlışlıkla oldu" diyebilir ve en sonunda öğlen uykusuna yatıp, çocukluk anılarını canlandıracak şekilde gün kavramını altüst edecek bir 7 saat yaşayabilir..

ondan beyaz önlüğünün içinde kareli ince gömlek olan doktora gittiğimde, gözümden akan uyku sıvısını görüp bana dişinin görüneceği bi şekilde "al evladım" demesini istiyorum..

4 dakikam kaldı.

elektrikler kesilip, şehre yarım yamalak bir karanlık çöktüğünde, bütün hırsızların koşarak evlerinden çıkmalarını, siyah elbiseli zombiler misali, evlere tırmanmalarını, içerlerine girdikleri evlerin sahiplerine hızlı tokatlarla devre dışı bırakıp, en değersiz eşyalarını, atmaya üşendikleri, yada sırf orada durması gerektiği için duran eşyaları çalmalarını istiyorum.. özellikle kullanılmayan salon eşyalarını (çünkü her küçük çocukta soğuk ve dokunulmaması gerekecek kadar temiz izlenimi veriyor), çalışmayan hantal duvar saatlerini, antika olamayacak kadar 90lardan kalma vitrinleri, içlerine ancak başka bi eve taşınıldığı zaman bakılacak cinsten şeylerin konulduğu ve üzerlerinin beyaz, şeytan işemiş çarşaflarla kapanmış kutuları, yatakların altına kaçan çakmakları vesaire çalsınlar... hepsini alıp, dünyanın en soğuk, en itici evini yaratmak istiyorum çünkü. sanki şimdiki yeterince değilmiş gibi.




0 yorumbik: