15 Kasım 2009 Pazar

çöp kutusuna fırlatılan kağıtları açmak-I-

Nov 14 - 5:21 PM
*İnsanlar eğer konu eşcinsellik olduğunda, hayatlarında bir kere bile kendilerini onların yerine koymamış olsalardı, bu durumu gördüklerinde "aaa iki tane erkek" diye düşünüp gülerlerdi... Lakin objectophilia diye adlandırılan obje seviciliği duyduklarında gülmelerinin sebebi bunu hiç bi zaman kafalarından geçirmemiş oluşlarından başka bir şey değil.

Nov 15 - 1:47 AM
*İçi bomboş, insansız bir belediye otobüsünün şöförü olmak, arkamdaki uzun boşluğu yolculuğa çıkarmak isterdim.


Nov 15 - 4:18 PM
*Ilık hava gözlerimin aralarından sızıp içime doluyor.


Nov 15 - 4:26 PM
*Sudaki baloncukların patlayıp üç ve daha fazla halkadan oluşan, kısa süreli, insan hayatı gibi, ölüm gibi yayılan dalgaları oluşturmaları...


Nov 15 - 4:29 PM
*Sigara ağzımda ilk kez çilekli sakız tadı gibi garip bir tad bıraktı.


Nov 15 - 4:33 PM
*Suda olan, suya dair olan her şeyde bir bütünleşme söz konusu. Patlayan baloncukların (hala onları izliyorum) çıkardıkları küçük dalgalar yok olup, suya karışıyor ya da attığım sigaranın külleri dağılıp içinde kayboluyor.. Deniz kussa içindekileri kim bilir neler çıkacak?


Nov 15 - 5:09 PM
*Aslında ben dünyaya bir renk olarak gelmek isterdim. Gri-turuncu-mor karışımı, insanın baktıkça ruhunun pamuklaştığı bir renk... Yada bir kemanın en ince telinin en ince kısmından çıkan, ağlamaklı bir çocuk sesine benzeyen notası olarak gelmek isterdim. Ama onun yerine, belediye otobüsündeki, yağlı burunlu, uzun boyunlu, adem elması fırlamış, kahverengi bir çocuğum. Tanrı olsaydı eğer, bana bunu yaptı diye döverdim onu.


Nov 15 - 5:31 PM
*Bir kadının yüzüne bakıp hayatını okumak, kızını sevişini, kocasıyla anlaşmaya çabalayışlarını, olaylar karşısındaki masum tutumunu, yemek yaparken düzenli oluşunu, televizyon izlerken uyuyakalışını düşünmek, insanın gözlerini doldurmaya yetiyor. O kadar tatlı ve yumuşak ki, insanda bir bebeğin kafasının altındaki yastığın huzuruna benzer bir duygu veriyor. Edith Piaf'a benzeyen yüzünden, tıpkı Piaf'ınki gibi yaşanmışlık ve o yaşanmışlığın getirdiği kanser edici acılar okunabiliyor... Böyle bir insanın mutluluğu yaşaması, onu şuankinden daha etkisiz eleman yapacakti belki ama gene de mutlu olsun istiyorum. Hatta ölmesin istiyorum. Sırf o kadın için bir gün bir öykü yazıp, öykümde onu, orta dünyadaki bir elf gibi ölümsüz yapacağım... Bunu hak ediyor..

0 yorumbik: