1 Mart 2012 Perşembe

Elimi yaktım.


Termosifonun ısınmasını bekliyorum şu anda. Anlamsız geliyor duş almak. Hep öyle geldi. Türkçedeki eş anlamlı kelimeler ne kadar anlamlıysa o kadar anlamı varmış gibiydi.

Sanki anadilimi unutur gibi oluyorum. Gibi, olmak ve gelmek kelimelerinden ibaretmişim gibi. Her cümle kuruşumda sanki hafızama yeni bir kelime daha ekliyormuşum gibi geliyor. Bir dili öğrenmek gibi değil ama. O kadar uzun süreli değil. Yıllarca verilen onca Türkçe derslerinin birikimleri yere dağılmış, bende onları topluyormuşum gibi.

Duş almam gerek. Ama ne üşümek, nede temizlenmek istiyorum. Yarattığım her kirliğe bencilce bağlanmak değil. O kadar hastalıklı bir yanı yok. Sadece üşenmek. Suyun altına girmeye üşenmek, suda durmaya üşenmek, sudan çıkmaya, kurulanmaya, giyinmeye, üşümeye üşenmek.

İnsanların hissedebileceği duygular arasında en garibi olsa gerek üşengeçlik. Yada "istek" kavramının kendisi.

Bir şeyi istemek. Sex'i istemek, yemek istemek, sıçmak istemek gibi içgüdüsel yada fiziksel olanın dışında başka bir şeyi istemek. Bir eşyayı, ayağa kalkmayı, müzik dinlemeyi, konuşmayı, susmayı, ağlamayı yada başka bir şeyi istemek. Sanki her birine bilimsel bir açıklama yapılabilir düşüncesi rahatlatıyor beni. Hepsinde o ihtimal açık görünüyor. 

Üşengeçlik dışında. 

Yorgun olmadığını bildiğin halde ayağa kalkmayı reddetmek. Garip. Dinciler tanrının bize verdiği "özgür irade"den bahsederken üşengeçlik yapanlardan bahsediyor olabilirlermiş gibi geldi. Yada üşengeç olmayı seçmeyenlerden. Bilmiyorum. Tercih hakkı verildiği zaman, neye göre tercih ettiğimi bilmek istiyorum. Tek bildiğim bu. Neden ayağa kalkmadığımı, onun yerine burada saçma sapan zırvaladığımı öğrenmek istiyorum.

Hani eğer bir tanrım olsa, öğretmen olacağından eminim. Ölmemi gerektirmeden, daha yaşarken, sorduğum her soruya bir cevabı olan bir şey olurdu her halde tanrı. Tanımını yaparken aklıma internetin gelmesi de komik oldu.

Kova burcu erkeği olduğundan, araştırmacı ve özgürlükçü bir ruha sahip olan Can'ın ve Can gibilerin tanrısı internet mi oldu?

Kullarında kendinden bir şeyler barındıran, senle kıyaslandığında neredeyse her şeyi bilen, herkesi kabul eden, pornografisiyle, gerçek cinayet fotoğraflarıyla, bok yiyen kadınlarıyla, badger badger badger badger'larıyla, sivilce patlatma videolarıyla, Nikki Minaj vs gibilerin şarkılarıyla kuluna özgü cehennemini yaratırken, dil ve anlama bilginle sınırlı olsa dahi sınırsıza yakın bilgi sunarak cennetini yaratan, tek dezavantajı olan elektrikle çalışma durumu dışında en azından şimdiki tanrılar kadar gerçek olan internet...

Bir anda google'ın da neden üşendiğimi açıklayamayacağı kafama dank etti. Daha fazla uzatmaya gerek yok. Cümleyi.

0 yorumbik: